Jäneda kutsub sügislaadale

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimub üle Eesti mitmeid laatasid, kuhu sooja ilma nautima minna.
Nädalavahetusel toimub üle Eesti mitmeid laatasid, kuhu sooja ilma nautima minna. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Septembrikuus on Jäneda sügislaat see koht, mis toob kokku inimesed täiendama talvevarusid ja osa saama kodumaise köögivilja kirevast pakkumisest, mida tullakse müüma üle Eesti. 

Sellel laupäeval toimuv sügislaat on Jäneda külalisi rõõmustanud ikka suure valikuga kõigest värskest ja värvilisest, mida sügisene aed pakkuda suudab. Peipsiääre sibulad ja tõeliselt küüslaugu aroomi levitavad palmikud on vaid üks osa populaarsetest ja küsituimatest kaupadest. Suitsuliha mitmel erineval moel, lisaks vutid ja kala on kohustuslik osa kaubakorvist, mida koju minnes auto poole tarida tuleb.

Sügislaat pole mitte ainult ostmise koht, vaid siin saab ka uudistada seda, mida endal pole. Nii on seekord oma koduaias kasvavaid õunasorte, mida on üle 70, tutvustamas Rebase talu pererahvas Tiia ja Meelis Tiigemäe.

Välilaval aga pakuvad meelekahutust kohalikud taidlejad ning pärast lõunat Reet Linna ning Are Jaama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles