Nullist sajani ühe inimpõlvega

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eragümnaasiumi direktor Anne Nõgu 1. septembril koos õpilastega Waldorfi koolidele iseloomuliku kaare ees, mille alt läbiastumine sümboliseerib lapse astumist laia maailma.
Rakvere eragümnaasiumi direktor Anne Nõgu 1. septembril koos õpilastega Waldorfi koolidele iseloomuliku kaare ees, mille alt läbiastumine sümboliseerib lapse astumist laia maailma. Foto: Marianne Loorents

Kui Anne Nõgu kaheksakümnendate lõpul Rakveres täiesti uut kooli üles ehitama asus, lohutasid teda Norra kolleegid: toimiva kooli loomine võtab aega inimpõlve jagu. Nüüd on see aeg mööda saanud –  eragümnaasium tähistab tänavu oma 25. sünnipäeva.

Oli tunda priiuse hõngu. Oli aasta 1987 või 1988. Täpset aega Anne Nõgul, Rakvere eragümnaasiumi direktoril ja raudvaral, enam meeles ei olegi. Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi juhi Kersti Nigeseni ja tema kaasa Ülo Vooglaiu koduuksele koputas indu ja tahet täis noor naine, kel oli plaanis Rakvere linna hariduselu pea peale pöörata.

“Päris selget visiooni siis veel polnud, olid hullud mõtted,” meenutab Nõgu nüüd. “Tahtsin lihtsalt ideid vahetada, et mis oleks, kui ... ” Mis oleks, kui Rakveresse loodaks sarnane kool, nagu see, mille avamise juures olid Nigesen ja Vooglaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles