Arvo Pärt Rakveres: “Te olete kõik nii kallid”

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdilt küsisid autogrammi ka noored muusikasõbrad.
Arvo Pärdilt küsisid autogrammi ka noored muusikasõbrad. Foto: Marianne Loorents

Maailmakuulus Arvo Pärt ilmus oma kunagisse kodulinna ootamatult nagu alati. Ta on varemgi käinud kirikupalvustel nõnda, et keegi ei teine ei teagi. Ka üleeile pärastlõunal keeras kelmikas geenius oma auto tasahilju kirikuhoovi.

Kuid seekord sattus sinna täpselt samal ajal ka koguduse juhatuse esimees Karl Mäesepp. Kohe tuli jutuks, et Arvo Pärt tahab minna ema hauale, mispeale võetigi teekond Linnakalmistule üheskoos ette. Kuna toimekal heliloojal pole palju aega kalmu korrastamas käia, lubas Mäesepp talle, et kirik võtab selle töö enda hoolde, mille peale ilmutas alati südamlik helikunstnik ülimat tänulikkust.

Et maestro loomingu esituseni Tallinna Kammerorkestri ettekandes Rakvere Kolmainu kirikus oli jäänud veel paar tundi, käidi ka Rakveres koolipõlve veetnud Arvo Pärdi vanavanemate haual Pauluse kalmistul, samuti linnast väljas Karl Mäesepa ema juures, kes on Pärdi kooliõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles