Vireen sai külmhoone hädaolukordadeks

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Terav näitab külmhoonet, kus korjused laotakse esialgu hoone põrandale ja külmutatakse. Seejärel tõstetakse need üksteise peale.
Tarmo Terav näitab külmhoonet, kus korjused laotakse esialgu hoone põrandale ja külmutatakse. Seejärel tõstetakse need üksteise peale. Foto: Marianne Loorents

Ebaveres tegutseval loomsete jäätmete käitlemise tehasel ASil Vireen kerkis suvekuudega külmhoone, mis võimaldab tehase rikke korral külmutada kuni 500 tonni loomset toorainet.

Vireeni juhataja Tarmo Terav ütles, et külmhoone rajamine on varem mitmel korral kõne all olnud ja seda on kunagiste põllumajandusministritega ka arutatud, kuid seni polnud tegudeni jõutud.

Loomsete jäätmete käitlemise tehas on aga kaksteist aastat vana ja külmhoone hädavajalik. “Kui tehasega peaks midagi juhtuma, pole toorainet kuhugi panna,” nentis juhataja ja teadis rääkida, et nende kaheteistkümne tegutsemisaasta jooksul on tehases suuri rikkeid olnud, mis kogu töö mitmeks nädalaks seisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles