Viru maakohus arutab taas taksojuhi tapmist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Arvet Mägi

Kohtupidamine Eestis on nüüd jõudnud uude faasi, kus inimese noaga löömist, verest nõretava ohvri jätmist talvel külmaga terveks ööks auto pagasiruumi tõlgendatakse inimese surma põhjustamiseks ettevaatamatusest.

Tartu ringkonnakohus leidis, et tunamullu jaanuaris taksojuhi tapnud 34aastase Juri Murdasovi ja tema 22aastase kaaslase Timofei Stanovoi süüasi tuleb esimese astme kohtusse tagasi saata. Teise astme kohus põhjendas otsust asjaoluga, et Viru maakohus oli rikkunud oluliselt kriminaalmenetlusõigust, jättes süüdi mõistmise põhjendamata.

Viru maakohus mõistis mullu veebruaris Murdasovi süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises, surma põhjustamises ettevaatamatusest ja röövimises. Koos varasema kuriteo eest osaliselt kandmata karistusega määras kohus Murdasovile 12 aasta, kaheksa kuu ja kaheksa päeva pikkuse vangistuse. Stanovoile mõistis kohus röövi ja varguse eest 10aastase vangistuse.

Tunamullu veebruaris võttis Stanovoi koos Murdasoviga Rakveres turuplatsilt takso ning nad käskisid sohvril Tapale sõita. Kadrina vallas asuva bussipeatuse lähedal andsid nad 47aastasel taksojuhile käsu sõiduki pagasiruumi ronida.

Seejärel istus taksorooli purjus Murdasov. Pärast tiirutamist lubati taksojuhil tagasi salongi istuda. Röövlid sõidutasid taksojuhi koju ning jätkasid seejärel tema autoga ringisõitmist. Veidi hiljem jäi Murdasov võõra auto roolis olles politseile vahele ning kannatanu sai korrakaitsjate käest oma takso tagasi.

Kõige raskema kuriteoni viinud sündmused said alguse 2009. aasta 18. veebruari õhtul, kui Stanovoi tellis Rakveres Parkali tänaval takso ja palus  61aastasel sohvril sõita Tapale. Kadrina vallas tulid meestele taas teised mõtted pähe ja taksojuhil kästi sõita põlluvaheteele ning auto kinni pidada.

Pärast auto peatumist ähvardas Murdasov taksojuhti noaga ning puhkenud rüseluse käigus sai taksojuht vigastada. Seejärel surusid mehed kannatanu sõiduki pagasiruumi.

Murdasov ja Stanovoi sõitsid röövitud taksoga Tapa suunas, jätsid auto Moe külas asuval tühermaal maha ning läksid jalgsi edasi Tapale tuttavale külla. Takso koos juhi surnukehaga leiti alles järgmisel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles