Iga päev tuleks süüa köögivilju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise Arengu Instituut (TAI) tuletab teavituskampaaniaga “Köögiviljad kaalu ei kasvata” taas kõigile meelde, et köögivilju tuleks enam süüa.

Köögiviljad on vee- ja kiudainerikkad ning täidavad seetõttu hästi kõhtu, andes samal ajal vähe energiat. “Kui süüa piisavalt köögivilju, saab kõhu täis juba väiksema energiakoguse juures, mis aitab tagada normaalset kehakaalu,” ütles instituudi ekspert Tagli Pitsi.

Soovitatav päevane kogus köögivilju on vähemalt 300 grammi ehk kolm portsjonit päevas. Eelistama peaks värskeid või külmutatud vilju ning arvesse lähevad need igasugusel kujul: niisama näksides, toidu koostises, värskena või kuumtöödeldult. Toidusoovitustes ei loeta köögiviljade hulka kartulit ja bataati, mis kuuluvad tärkliserikaste toitude sekka, ega ka avokaadot ja oliive, mis kuuluvad lisatavate toidurasvade, pähklite, seemnete ja õliviljade rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles