Varjud, kes on alati laste poolt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Küüsmaa (vasakul) on aktiivne noor naine, kes on töötanud ka erivajadusega lapse tugiisikuna. Fotol koos Liina Kuntor-Kitsega.
Mari-Liis Küüsmaa (vasakul) on aktiivne noor naine, kes on töötanud ka erivajadusega lapse tugiisikuna. Fotol koos Liina Kuntor-Kitsega. Foto: Meelis Meilbaum

Kui suve alguses kohtusime, olid Rakvere Triinu lasteaia tugiisikud Liina Kuntor-Kits (60) ja Mari-Liis Küüsmaa (22) ootusärevad: kumbki polnud veel otsustanud, kuidas ja kuhu edasi. Nüüd, kui lasteaia- ja kooliaeg on alanud, tegi Liina vangerduse haridusasutuste vahel ning Mari-Liis pühendus õpingutele.

Liina Kuntor-Kits on särasilmne energiline naine, kelle rõõmu on hetkega tuba täis. Laste lemmik on suureks kasvatanud neli tublit poega, lisaks on ta vanaema seitsmele lapsele ja ristiema vahvale poisile. Ta on töötanud õitsval nõukogude ajal lasteaias ja hoidnud lapsi Inglismaal. Ta oli küllalt kindel, et saab tugiisikuna hakkama.

Kui kaks aastat tagasi tehti talle ettepanek sellist võimalust kaaluda, leidis ta tuge sotsiaalpedagoogika õppimisest ja Lastekaitse Liidu tugiisikute kursusel osalemisest. “Päris kogemusteta ja roheline ma polnud, kui tugiisikuks hakkasin,” ütleb Kuntor-Kits, kelle sõnul peab tugiisik olema valmis end täiendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles