Juhtkiri: kui tahan, peatub lõvi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Tapa linna saabunud rändtsirkuse Madigan võtsid inimesed vastu meeleavaldusega. Kohalikud noored olid haaranud ohjad, et koos loomakaitseorganisatsiooniga Loomade Nimel püüda parandada tsirkuseloomade elu. Korraldajad on oma eesmärgina nimetanud põhimõttelist võitlust loomade kasutamise vastu tsirkuses.

Metsloomad tsirkuses on jäänuk (üle)eelmisest sajandist, ajast, kui ka kääbuste, habemega naiste ja muude tavatute inim­isendite näitamist tsirkuses peeti normaalseks.

Aga võibolla loomale meeldib koos armastatud peremehega esineda? Võimalik. Võibolla ei saagi ta trikkide õppimisel piitsa, vaid meelitusi ja maiust? Võibolla ei peagi ta elama kitsas puuris, vaid saab piisavalt liikuda? Igal juhul vajaks loomatsirkus enam läbipaistvust ja pidevat loomaarstlikku järelevalvet. Selle peaks tagama riik, kust tsirkus pärineb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles