“Ema” esitatakse võõrkeelse filmi Oscari nominendiks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilm “Ema”.
Mängufilm “Ema”. Foto: Kuvatõmmis

Eesti esitab USA filmiakadeemia võõrkeelse filmi auhinna nominendiks Kadri Kõusaare lavastatud mängufilmi “Ema”, milles kehastab peaosa Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg.

“Lugu kannab filmist ettepoole ulatuv sündmus, mis oskuslikult vaataja ees lahti hargneb ning rütmi kaotamata end avab,” ütles komisjoni kuulunud režissöör ja kinoliidu juhatuse esimees Martti Helde, kelle sõnul on Kõusaarel õnnestunud saavutada väheste vahenditega maksimaalne tulemus, mis pakub elamuse ka filmi teistkordsel vaatamisel.

Iiri filmitegija Kevin McCanni raadioseriaalist “Kooma” inspiratsiooni saanud põnevusloo keskmes on naine, kes hoolitseb tulistamise järel koomasse langenud täiskasvanud poja eest. Tiina Mälbergi kehastatud naisel tuleb seista silmitsi väikelinna elanikega, kes püüavad tema pojaga juhtunud mõistatust lahendada. Esmapilgul lihtsakoelisest krimiloost kasvab välja tõeline inimlik tragöödia, mis väljub väikelinna ning “väikese inimese” raamidest, jättes vaataja silmitsi ajatute küsimustega moraalist, eneseohverdusest, isiklikust õnnest ning valikuvabadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles