Nädala kaja: kumb naine võidab?

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Millegipärast tuleb mul iga viie aasta takka eredalt meelde Douglas Adamsi kultusraamat “Pöidlaküüdi reisjuht Galaktikas”. Räägitakse seal ju Galaktika presidendist Zaphod Beeblebroxist, kelle ülesanne presidendina oli korda saata kõikvõimalikke sigadusi, et tõmmata tähelepanu eemale sellelt, kuidas Galaktikat valitsetakse.

Ega Eestis asjad eriti teistmoodi polegi. Sarnaselt Galaktikaga pole ka meie presidendil mingit erilist võimu – räägitagu, mida tahes. Presidendi ülesanne on hea välja näha ning arvamusliider olla. Valdavalt on meie presidendid sellega ka hakkama saanud, vähemasti need, kes minu elu ajal ametis olnud.

Järgmisel laupäeval oleme ehk targemad ja õhtuks võime Eesti vabariigi viienda presidendi nime teada. Aga ka mitte, sest miski ei garanteeri, et praeguse arengu jätkudes valimiskogu presidendi valitud saab. Millegipärast on mul tunne, et teise vooru pääseb kaks naist. Teate küll – üks natuke Muumimamma vurhvi ja teine lätlasest abikaasaga nelja lapse ema, mis viib tahes-tahtmata tõmbama paralleele hetkeseisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles