“Ettevõtlikkus kooli” viib sada ettevõtjat ja tippjuhti kooliõpilastele oma lugu rääkima

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Celli juhatuse liige ja finantsdirektor Siiri Lahe.
Estonian Celli juhatuse liige ja finantsdirektor Siiri Lahe. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

3.–7. oktoobrinil toimuva ettevõtlusnädala jooksul külastavad Eesti ettevõtjad ja tippjuhid koole eesmärgiga ärgitada noori ettevõtlikkusele.

Praeguse seisuga lööb üle Eesti kaasa 24 ettevõtjat ja 71 kooli, korraldajad loodavad kaasata kokku sada ettevõtjat ja juhti. Lääne-Virumaalt kasutab võimalust AS Estonian Cell, mille juhatuse liige Siiri Lahe läheb külla Kunda ühisgümnaasiumisse ja Rakvere reaalgümnaasiumise. 

Ettevõtjatel ja koolidel on võimalus end veel kirja panna "Ettevõtlikkus kooli" kodulehel.

Algatuse fookuses on soov tekitada koolinoortes huvi ettevõtlusega tegelemise vastu. Selleks räägivad ettevõtjad ühe koolitunni jooksul noortele oma loo, kuidas neist sai ettevõtja või juht ja millised on olnud nende olulisemad õppetunnid sellel teel. Eelmisel aastal jagas oma lugu 71 ettevõtjat 61 koolis kokku enam kui 3000 õpilasele.

Mullu käis oma lugu teiste seas noortega jagamas ka ettevõtja Sten Tamkivi. Tema hinnangul pakub algatus ainulaadse võimaluse kohtuda oma ala tipptegijatega. „Olen alati uskunud, et Eesti väiksus on meie suur eelis, mitte kuidagi piirav puudujääk. „Ettevõtlikkus kooli” projekt on üks selle väikese riigi heade külgede ära kasutamise musternäide ‒ meie head ettevõtjad ja tugevad äriliidrid on sotsiaalses mõttes ju siinsamas lähedal, nii et kui kutsuda nad kooli, siis tulevad ka,” ütles Tamkivi.

“Kui mõnes suures riigis räägiks lastega hiiglasliku panga madalama taseme osakonnajuhataja, siis Eesti kooli jaoks leiavad aega Martin Villig, Kaidi Ruusalepp, Erki Hendrikson ja paljud teised tegijad. Seda võimalust korra aastas päris ettevõtluslugusid otseallikast kuulda ja mida iganes usaldavas õhkkonnas küsida ei tohiks ükski kool mööda lasta,” lisas ta.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar kutsub ettevõtjaid ja juhte algatuses kaasa lööma. “Kes siis veel peaks noortesse ettevõtlikkust süstima, kui mitte ettevõtjad ise. Kui õpetajad räägivad - väga hea, kui riiklikud programmid ettevõtlusõpet juurutavad, samuti väga hea. Kuid päris ettevõtja nägemine ja tema loo vahetu kuulmine on noorele, kes oma tulevast karjääri alles planeerib, hädavajalik ning see on meie, ettevõtjate vastutus. Eesti vajab rohkem ettevõtlikke inimesi.”

Aktsioonis „Ettevõtlikkus kooli“ on andnud nõusoleku kooliõpilastega kohtumiseks  ettevõtjad ja tippjuhid üle Eesti, teiste hulgas näiteks Heiti Hääl (Alexela), Priit Alamäe (Nortal), Jaan Puusaag (Krimelte), Anne Samlik (Estravel), Ando Jukk (UPM Kymmene), Vahur Roosaar (Wendre), Marek Kiisa (Astrec), Merilin Lukk (Garage48), Toomas Tamsar (Eesti Tööandjate Keskliit), Ville Jehe ja paljud teised.

„Ettevõtlikkus kooli“ toimub Eesti Tööandjate Keskliidu, Teenusmajanduse Koja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, SA Tuleviku Kool, Startup Estonia ja KredExi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles