Eile tunnustati päästeteenistust edendanud inimesi

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvi Annimäe ja Toomas Tomps päästsid põlevast autost mehe.
Arvi Annimäe ja Toomas Tomps päästsid põlevast autost mehe. Foto: Meelis Meilbaum

Eile said elupäästja medali Lääne-Virumaalt pärit Arvi Annimäe ja Toomas Tomps. Päästeteenistuse aumärgi pälvisid Ida päästekeskusest ka Liina Järvi ja Kaido Parts, neist esimene töötab ennetusbüroos, teine on Kohtla-Järve komando pealik.

Siseminister Hanno Pevkur ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid eile üle päästeenistuse aumärgid, millega autasustati päästetöötajaid, samuti teisi Eesti kodanikke ja välismaalasi vapruse eest inimeste ja vara päästmisel ning silmapaistvate teenete eest päästetööde korraldamisel, tegemisel ja päästeteenistuse arendamisel.

„Tunnustame nii neid inimesi, kes on näidanud üles vaprust ja kodanikujulgust inimesi päästes, kui ka neid, kes oma aastatepikkuse panusega kas päästetenistujana, koostööpartnerina või vabatahtliku päästjana kaudselt päästnud sadu inimesi,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Ühtekokku anti välja 48 aumärki: üks Kuldrist, viis Hõberisti, 25 Päästeteenistuse medalit, üks Elupäästja II klassi medal ja 16 Elupäästja III klassi medalit. Lisaks anti välja Missioonimedal, noorsootöö rändauhind, viis Päästeameti peadirektori tänukirja koos hinnalise meenega ning 11 Päästeameti peadirektori tänukirja.

Arvi Annimäe ja Toomas Tomps päästsid avariisse sattunud mehe elu

Elupäästja III klassi medal

14. juunil sõitis Arvi Annimäe Rakverest Haljala suunas. Haljala vallas enne Kisuvere küla märkas ta teelt välja sõitnud sõiduki jälgi ja mõni hetk hiljem võsas suitsevat sõidukit. Ta peatas oma sõiduki ja läks kohe uurima, mis oli juhtunud. Auto juurde jõudnud, sai ta aru, et on vaja kiiresti juht autost välja saada, kuna auto oli juba süttinud ja viivitamine oleks võinud lõppeda traagiliselt. Selleks hetkeks oli avariisse sattunud autost iseseisvalt välja saanud teismeline tüdruk. Auto roolis olnud kodanik ei adunud, mis toimunud oli, seega ilma kõrvalise abita ei oleks ta autost välja saanud.

Arvile ruttas appi ka teine möödasõitja Toomas Tomps, kes oli parajasti teel Haljala suunas ning märkas tee ääres peatunud sõidukit ja võsas suitsevat autot. Ühiste jõududega tõmmati leegitsevast autost välja roolis olnud inimene. Päästjate kohale jõudes põles auto juba lahtise leegiga.

Ilma abistajata otsustava tegutsemiseta oleks auto roolis olnud pereisa jäänud põlevasse autosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles