Valgustatud paadipõhi muudab veematka atraktiivsemaks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustatud põhjaga paat.
Valgustatud põhjaga paat. Foto: Kaader videost

Eestlane Levo Tohva on leiutanud mooduse, kuidas teha öised veematkad atraktiivsemaks: paadi alla kinnitatud LED-valgustid võimaldavad selges vees vaadata veealust maailma.

Aidu laguun Ida-Virumaal on veematka korraldaja sõnul üks Eesti ideaalsemaid paiku selliste matkade läbiviimiseks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Siin on praktiliselt kõik olemas. Kõrged kaldad. Siin on suurepärane veealune mets. Siin on valgusreostuse puudus. Sa näed kõike seda taevast, näed põhja - suurepärane, läbipaistev vesi," rääkis veematkade korraldaja Levo Tohva.

Aidu matkal osalejad nägid lisaks puudele ja kallastele nahkhiiri, sisalikke ja palju muud huvitavat, vaid kalu oleks võinud rohkem olla.

Alates septembrist valgusveematku korraldav matkajuht tuli ideele parvedele ja kanuudele veekindlad akutoitega erivärvilised LED-valgustid külge panna lõunanaabrite juures.

"Üks kord Riia matkal nägin valgustatud kanaleid ja siis tekkis selline idee, et kanalid võiks olla mitte pealt valgustatud, vaid ka alt. Seejärel mõtlesingi, et võiks sellise paadi teha," rääkis Tohva.

Videot näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles