Meditsiinitöötajad nõudsid streigiga tervishoidu raha juurde

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunniajane hoiatusstreik jõudis ka Rakvere haiglasse.
Tunniajane hoiatusstreik jõudis ka Rakvere haiglasse. Foto: Aarne Mäe

Täna hommikul kella 9-10 toimus üleeestiline meditsiinitöötajate hoiatusstreik, millest võtsid osa ka Rakvere haigla töötajad, et nõuda tervishoiu rahastamise suurendamist.

“Peatasime täna töö haiglates ja perearstikeskustes, et öelda kõigile Eesti inimestele, eelkõige aga valitsusele ja riigikogule - tervishoid vajab lisaraha, et patsiendid saaksid vajalikku ravi. Arstid ja õed ei jäta haigete ravimist pooleli kergekäeliselt ega kerge südamega. Aga nii meditsiinis kui elus peab mõnikord tegema väiksemat kahju, et ära hoida suuremat,” luges Eesti Õdede Liidu Lääne-Viru piirkonna juhatuse liige Ivika Meekler Rakvere haigla registratuuris ette Eesti Arstide Liidu, Eesti Õdede Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ühisavaldust.

Tema sõnavõtu lõppedes aplodeerisid tunniajaseks hoiatusstreigiks registratuuri kogunenud Rakvere haigla meditsiinitöötajad.

Kui palju streigiga liitunud täna Rakvere haiglas oli, ei osanud Meekler öelda. “Meie kui õdede liit korraldasime selle aktsiooni, õdede liidus on Lääne-Viru piirkonnas 122 liiget. Toetajaid oli ka siin väga palju, aga arvuliselt ma ei tea,” täpsustas Meekler.

Streigi ajal meditsiinitöötajaid toetanud AS Rakvere Haigla nõukogu esimees Toomas Varek ütles, et igal asjal on omad piirid ja ta täiesti mõistab meedikuid.

“Mina kiidan teid, te olete mõistvad ja arusaajad inimesed olnud. Haigla omanikud saavad ka sellest aru ja toetavad,” kõneles Varek.

“Minul ei ole teile täna mingisugust kompvekki või präänikut täna anda. See peab tulema ülevaltpoolt. Niipalju julgen öelda, et omavalitsused oma rahakotiga ja oma võimaluste piires haigla tegevust toetavad. Iga aasta panustatakse remonti, aga mitte töötasudesse. Seee pool peab jääma riigi kanda,” jätkas nõukogu esimees.

Töö täna Rakvere haiglas seisma ei jäänud. Kõik patsiendid saavad teenindatud. Lihtsalt mõned ootasid, kedagi ära ei saadetud. Kes soovis, sai uue aja endale kirja panna.

Patsiendid suhtusid tänasesse hoiatusstreiki kahte moodi. Ühed olid küll natuke mornid, aga said sellest aru, teised olid kohe sellega päris. “Me ju nende heaolu pärast tegime seda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles