Rakveres mälestatakse vastupanu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kümme aastat on MTÜ Konstantin Pätsi Muuseumi korraldusel ja EELK püsival toetusel 22. septembril tähistatud Eesti vastupanu Nõukogude võimule, mis sai alguse 1944. aasta sügisel Otto Tiefi valitsuse ennastsalgava tegevusega. Tegemist on riigivanemate mälestusteenistuste traditsiooniga.

Sel kuupäeval on – aasta aasta järel – süüdatud 16 küünalt Tallinnas Piiskoplikus Toomkirikus, Pühavaimu kirikus, Tartu Jaani, Narva Aleksandri, Pärnu Eliisabeti, Viljandi Jaani, Kuressaare Laurentiu­se ja mullu Paide Püha Risti kirikus.

Tänavu 22. septembril kell 15 mälestatakse Eesti riigivanemaid Rakvere Kolmainu kirikus. Riigipeade auks süütavad 16 küünalt EELK peapiiskop Urmas Viilma ja Rakvere linnapea Mihkel Juhkami. Koos peapiiskopiga teenib koguduse õpetaja Viru praost assessor Tauno Toompuu. Päevakohase kõne peab Konstantin Pätsi Muuseumi esimees Trivimi Velliste. Muusikaga teenivad organist Liivia Hübner ja meesansambel Sõbrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles