Rakvere haigla personal liitus üleeestilise hoiatusstreigiga

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Varek keset meedikuid ja nende muresid: “Minul ei ole teile mingisugust kompvekki või präänikut anda."
Toomas Varek keset meedikuid ja nende muresid: “Minul ei ole teile mingisugust kompvekki või präänikut anda." Foto: Aarne Mäe

Eile hommikul kella 9–10 toimus üleeestiline meditsiinitöötajate hoiatusstreik, millest võtsid osa ka Rakvere haigla töötajad, et nõuda tervishoiu rahastamise suurendamist.

“Peatasime täna (eile – toim.) töö haiglates ja perearstikeskustes, et öelda kõigile Eesti inimestele, eelkõige aga valitsusele ja riigikogule: tervishoid vajab lisaraha, et patsiendid saaksid vajalikku ravi. Arstid ja õed ei jäta haigete ravimist pooleli kergekäeliselt ega kerge südamega. Aga nii meditsiinis kui elus peab mõnikord tegema väiksemat kahju, et ära hoida suuremat,” luges Eesti Õdede Liidu Lääne-Viru piirkonna juhatuse liige Ivika Meekler Rakvere haigla registratuuris ette Eesti Arstide Liidu, Eesti Õdede Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ühisavaldust.

Tema sõnavõtu lõppedes aplodeerisid tunniajaseks hoiatusstreigiks registratuuri kogunenud Rakvere haigla meditsiinitöötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles