Lõhkuja panus kogukonda

, Kunda linna nõunik-teabe­korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lili Lillepea.
Lili Lillepea. Foto: Meelis Meilbaum

Kunda linnast on “laastavad jõud” üle käinud. Ei soovi halada, et olukord on lootusetu ja tänapäeva lapsed kasvatamatud, kuid tahes-tahtmata tulevad pähe sellised mõtted, kui Kundas pisut ringi vaadata: lõhutud spordirajatised, täis soditud lasteaiaseinad, maha visatud sihvkakoored jne. Loetelu on kahjuks päris pikk.

Vaatamata sellele, et lastel ja noortel on Kundas võimalusi vaba aja veetmiseks päris palju, leiab siiski mõni, et vara lõhkumine on see, millega tuleks kindlasti tegeleda. Ühe vägilase üürike rõõm – näiteks lõhkuda korvpalli korv või heiteala aiavõrk – jätab teised lõbust päris pikaks ajaks ilma. Ebaõiglane, eks? Rääkimata lõhutud mänguväljakutest lasteaias. Seleta mänguhimulistele põnnidele, et mänguväljakule praegu minna ei saa, sest see on katki.

On arusaadav, et tegijal juhtub mõndagi ja asjad purunevad, sel juhul on asjakohane julgus öelda: “Mina tegin, kuidas ma saaksin seda parandada?”. Teine teema on muidugi naljaviluks lõhkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles