Naisi näppida ei tohi

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Musta nahavärviga mees kirjeldas kodustele elu Eestimaal: “Seal elab üks imelik rahvas. Mehed ja naised käivad alasti koos saunas, hüppavad külma vette, aga saunas naisi näppida ei tohi. Saad peksa, kui reegleid rikud.”

See lugu meenus mulle siis, kui Paide arvamusfestivalil ütles Mailis Reps: “Ma usun, et ma ühtin siinkohal Allar Jõksiga.” Presidendikandidaat Jõks vastas selle peale, et temaga ühtida ei saa, kuna tal on naine kaasas. Olen nõus, et selline nali sobib rohkem saunapeole kui presidendidebatile. Härrasmees ei pane daami olukorda, kus viimasel on ilmselgelt piinlik olla. Sellele järgnenud Twitteri-möll ei taha kuidagi vaibuda. Mis siis saab, kui ta presidendiks saades käitub Hillary Clintoniga samamoodi, on üks vanem proua murelik. Keegi märgib, et Mailis Reps oleks pidanud ütlema vastu, et teil, Allar Jõks, on seksiradar ikka täiega rikkis, miks muidu saadate seksuaalse alatooniga signaale abielus oleva viie lapse ema suunas.

Kuna Jõks on juba vabandanud, ei ole mõtet sellel lool pikemalt peatuda, sest see ei mõjuta kuidagi presidendivalimise tulemusi. Aga annab mõtlemisainet, kui suuremat pilti vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles