Repliik: tähti täis on kool

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

Pean mõttest, et lapsele on tark kool valida õpetaja järgi. Õnn on olnud meie poolel – poisilt kuulen ja südames tunnen, et lapsel on parim õpetaja. Aastakümneid tagasi, argistes koolitundides, tundus iga õpetaja spetsialistina. Küsimus oli edastamisoskuses ja veel milleski. Mäletan pedagooge, kellega täiskasvanuna ei tahaks päevagi olla, sest nende käitumine oli suisa vastik. Nii olengi tänulik tänastele toredatele õpetajatele, kes on midagi tagasi andnud lapsepõlvest – usu Eesti kooli. Aktiivse lapsevanemana soovin neid inimesi tänada.

Austuskonkursside puhul, kus säravad ja teenekad pedagoogid ritta seatud, imestan alati, et valiku teevad tihtipeale ametnikud. Aasta õpetaja tiitli kandidaate võib üles seada igaüks.

Aga minu ind rauges, kui kuiv loetelu rääkis headest teadmistest ja vastutustundest tuleviku suhtes. Võimas. Ent isikuomadused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles