Kunda vabatahtlike merepäästjate kaater saab nime

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda vabatahtliku merepäästeühingu uus kaater.
Kunda vabatahtliku merepäästeühingu uus kaater. Foto: MTÜ Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste

Laupäeval ristitakse Kunda vabatahtliku merepäästeühingu uus kaater, mis soetati Soome merepäästjatelt.

„Merepäästekaatri soetamine aitab selgelt kaasa mereturvalisuse tagamisele Kundas ja selle lähipiirkonnas, just veeohutuse olulisust silmas pidades sai aktiivsete kogukonnaliikmete poolt Kundasse vabatahtlik merepäästeühing ka loodud,“ ütles MTÜ Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste juhatuse esimees Mehis Luus.

„Esindusorganisatsioonina aitasime igati kaasa päästekaatri soetamise vahendamisele ning võime kinnitada, et Soomest toodud kaater katab kõik kohapealsed vajadused ning on väga heas tehnilises seisukorras.“

Luusi sõnul on tal hea meel, et kohalikud ettevõtjad, omavalitsus ja eraisikud mobiliseerusid ning leidsid võimaluse merepäästekaatri soetamise rahastamiseks: „Sellist ühist eesmärgipärast tegevust ei kohta kogukondades just kõige tihemini, nii et täname kõiki osapooli, kes oma panusega kaasa aitasid.“

Luusi hinnangul on põhjarannikul tänaseks üksuseid täiesti piisava tihedusega ning just need vabatahtlikud üksused saavad politsei- ja piirivalveameti kõrval olla abiks õnnetuste lahendamisel ning anda oma oluline panus ennetustööle.

Merepäästekaatri näol on tegemist 10,1 meetrit pika spetsiaalselt merepäästetöödeks ehitatud endise Soome Merepääste Seltsi kaatriga, mille varasem kodusadam oli lapi maakonnas asuv Kemi. Kemist toimetati kaater mööda maismaad Porvoosse, Porvoost Kundasse sõitsid merepäästjad oma uue kaatriga augusti lõpul meritsi.

Kunda vabatahtlik merepäästeühing loodi 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles