Tamsalu raudteejaamast renditi esimest korda jalgrattaid

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene seltskond renditud ratastega läks Tamsalu raudteejaamast teele.
Esimene seltskond renditud ratastega läks Tamsalu raudteejaamast teele. Foto: Eva Klaas

Täna hommikul kell 7.22 saabusid Tamsalusse Tallinna-Tartu rongiga Kehra gümnaasiumi 8. klaaside 32 õpilast koos nelja pedagoogiga, kes rentisid Tamsalu raudteejaamast jalgrattad. Jalgrattad anti jaamast välja esimest korda.

MTÜ Türi-Tamsalu Matkatee soetas kaherattalised SA KÜSK rahalisel toel, selgitas mittetulundusühingu juhatuse liige Tõnu Taal ning lisas, et ühingu eesmärgiks on Türi–Tamsalu vana kitsarööpmelise raudteetammi ja selle ümbruskonna arendamine matkateena.

Koostöös partnerite ja ühingu liikmetega on välja arendatud paketid piirkonna külastajatele. Esimesed jalgrattarentijad külastavadki puhta vee teemaparki Tamsalu vallas, kulgedes mööda ajaloolist  Türi–Tamsalu vana kitsarööpmelise raudteetammi.

Kehra gümnaasiumi direktori Kaido Kreintaali sõnul ootasid õpilased jalgrattaretke suure huviga.

“Kahjuks ei võimalda uued rongid suurema seltskonnaga enam rattaid kaasa võtta. Ja lugedes kevadel puhta vee teemapargi pakkumist tulla neile külla ratastega, mida saab laenutada Tamsalu raudteejaamast, haarasime ideest kohe kinni,” kõneles direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles