Siret Kotka tahab kombainidele kehtivaid liiklusnõudeid lihtsustada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakondlasest riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka andis majandus- ja taristuminister Kristen Michalile üle arupärimise, milles nendib, et põllumajandusmasinatele kehtivaid liiklusnõudeid tuleks lihtsustada ja vältida liiklusohtlike olukordade teket.

“Tänane seadus määratleb maanteel sõitvat kombaini eriveo teostajana, nõudes selle ette 100–300meetrise vahega sõitma vilkuriga saateautot, millele tuleb paigaldada hiiglaslik hoiatussilt. Saateauto on vajalik isegi siis, kui kombain sõidab põllutöid tegema ühelt põllult teisele,” selgitas Kotka.

Saateauto juhil peab politseile olema ette näidata autorongi juhtimisõigus, mida ühel väikesel maal tegutseval põllumajandusettevõttel on praegustes tööturutingimustes väga keeruline tagada. Nõuete mittetäitmisel on politsei Kotka sõnul olnud agar trahvima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles