Rakvere gümnaasiumi filmifestival ootab filme

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmifestival tuleb taas.
Filmifestival tuleb taas. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere gümnaasiumi järjekordne filmifestival ootab tänasest kõiki koolinoori ja tudengeid oma filme festivalile registreerima. Nagu ka eelmisel aastal, jagatakse filmid kahte kategooriasse: kuni 19aastased õpilased ja kuni 26aastased tudengid. Osalejate kuni 15minutilisi lühifilme oodatakse 31. detsembri südaööni.

Eelžürii valib mõlemast kategooriast välja viis neile enim meeldinud filmi, mis pääsevad finaalprogrammi.

Aprilli alguses andsid filmifestivali eelmised peakorraldajad Karmen Roost ning Kaisa Erm teatepulga üle kahele noorele andekale neiule. Uued peakorraldajad Eleriin Miilman ja Siret Jorro on eelseisva festivali suhtes lootusrikkad.

“Loodame, et ka sel aastal täitub saal finaalürituse õhtul rõõmsate nägudega üle kogu Eesti,” ütles Jorro. “Meeskond on usinalt tööd teinud juba selle aasta maikuust. Suvel filmisime hoogsalt vaheklippe, panime kokku kogu festivalinädala ja lõpuürituse kava – käib pidev töö festivali eduka toimumise nimel,” lisas Miilman.

“Jätkame näiteks eelmisel festivalil publikult palju positiivset vastukaja saanud filmide kahte kategooriasse jagamisega, mis hõlbustas ka žürii tööd, kuna ühtlustas hinnatavate filmide taset,” sõnas Jorro.

Neiud kutsuvad üles kõiki, kes on seni oodanud õiget hetke, mil kaamera kätte võtta või siis juba valmis lühifilm kuhugi esitada, saatma oma filme festivalile, sest žanripiirang puudub.

Korraldajad loodavad 2017. aasta festivalil näha rohkem võõrkeelseid filme. “Julgustame osalema ka filmitegijaid väljastpoolt Eestit, sest alates sellest aastast on kodulehelt leitav ka ingliskeelne filmikaart. Osaleda võivad kõik võõrkeelsed filmid tingimusel, et neil on eestikeelsed subtiitrid,” täpsustas Miilman.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on Eesti suurim noortelt noortele korraldatav filmifestival, mille juured ulatuvad 2000. aastatesse. Läbi aastate on seda korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased ning algsest tagasihoidlikust filmiõhtust on välja kasvanud uhke vabariiklik filmifestival. Eesmärgiks on julgustada noori filme tegema ja oma oskusi arendama.

Eelmisel festivalil osales kokku 24 lühifilmi. Võidufilmiks noorte kategoorias tuli “Kui tuleb päev”, autoriks Meel Paliale. Tudengifilmide kategoorias oli võidukas Sander Joon oma animatsiooniga “Velodrool”.

Rohkem infot festivali kohta leiab Rakvere gümnaasiumi filmifestivali kodulehelt filmifestival.eu ning teiste sotsiaalmeedia kanalite kaudu.

Rakvere gümnaasiumi 2017. aasta tegevusterohke festivalinädal saab alguse järgmise aasta 6. veebruaril ning lõppeb 10. veebruaril suurejoonelise finaalüritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles