Eestlased sõitsid Itaalias end kindlalt Rahvuste krossi finaali

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep Rahvuste krossil.
Priit Rätsep Rahvuste krossil. Foto: Rauno Kais.

Täna peeti 70ndat korda toimuva Rahvuste krossi kvalifikatsioonisõidud, kus selgitati välja 19 riiki, kes pääsevad homsetesse finaalsõitudesse. Eesti koondisse kuuluvad tänavu samad noored mehed, kes eelmisel aastal kõrge neljanda koha saavutasid ehk siis Priit Rätsep, Tanel Leok ja Harri Kullas.

Hommikul loositi riikide stardijärjestus ning seekord õnn eestlastele ei naeratanud ning meie koondisele kukkus 29. pall, mis tähendas üpris kehva stardikohta.

Esimesena asus eestlastest Maggioras võistlustulle Priit Rätsep (Honda), kes võistleb MXGP klassis. Noormees sai küll suhteliselt tagasihoidliku stardi, kuid parandas sõidu jooksul korralikult oma positsioone ning ületas lõpujoone 14ndana. Sõidu võitis eelmise aasta selle klassi maailmameister prantslane Romain Febvre sõitu mitu ringi juhtinud, kuid siis kukkunud itaallase Antonio Cairoli ning belglase Kevin Strijbosi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles