Crazy-kunst kohtas weekend’il Rakveres mõistmatuid pilke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres kolmandat nädalat tuuriv kunstifestival RaKunst, mille üheks kõrgpunktiks olid Crazy City Weekendi performance’id, kujunes kunstiks iseeneses.

Exclusive’is Tartu ja Tallinna kunstitudengite näitustega sisse juhatatud Rakvere kui crazy city kontseptsiooni järgima kavandatud kunstifestivali hullumeelne nädalavahetus pakkus nii Eesti Kunstiakadeemia tudengite kontseptuaalset enesepaljastust, tuntud tegija Jaan Paavle antiperformance’it “Ma räägin”, Billeneeve kalahaisukleiti kui ka Keskväljakul kiirkorras oludele kohandatud Meelis from Tartu “Eksperimentaal telefonistikat” koos sissemarsiga purskkaevu ning muud meelitorkivat. Publikuhuvi kummastava kunsti vastu jäi paraku kasinaks.

Kollase Huntmehe tegemisi DVD-l jäi Exclusive’i saali lõpuks jälgima vaid ajakirjanik pojaga. Keskväljakul päris mõni mööduja, mis toimub, aga enamasti keeldus uskumast, et tegemist on kunstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles