Toidufestival "Silm suhu!"otsib ametlikku suveniiri

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal toimub taas gurmeesündmus "Silm suhu!". Foto eelmise aasta sündmusest.
Ida-Virumaal toimub taas gurmeesündmus "Silm suhu!". Foto eelmise aasta sündmusest. Foto: Erakogu

Selveri kauplusteketi toetusel toimub alates 13. kuni 30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsiooniline gastronoomiasündmus "Silm suhu!".

Kahe nädala jooksul pakutakse Ida-Virumaa kohvikutes ja restoranides külastajatele erimenüüd, milles pakutavate toitude võtmeosis on silmukala. Praeguseks on oma osavõttu kinnitanud: restoran  Romantic Garden (Noorus SPA Hotell, Narva-Jõesuu) restoran "Meretare" (Narva-Jõesuu), restoran "Kuurort" (Narva-Jõesuu SPA & Sanatoorium, Narva-Jõesuu), restoran Mio Mare (Toila SPA Hotell, Toila), restoran M.Chagall (hotell Narva, Narva), kohvik Albatross (Narva-Jõesuu), restoran Salvadore (Hotell Inger, Narva), restoran KING (Narva), Ida-Viru Kutseõppekeskuse õpperestoranid Narvas ja Jõhvis, kohvik OMA (Narva).

"Mul on rõõm teatada, et meie festival on saanud omale peasponsori, Eesti kauplusteketi "Selver", kes on ka ise kuulsust kogunud toiduvalmistamisega oma köögis "Selveri köök", mis on klientidele meelepärane aja kokkuhoidmise võimaluse tõttu. Selver oli sponsori osas ka möödunud aastal, kui me esimest korda Silmupäevi korraldasime. Mul on väga hea meel, et meie riigis on ettevõtjaid, kes on valmis sellist initsiatiivi toetama!", ütles projektijuht Jevgeni Timoštšuk.

Lisaks Selveri kauplusteketile on projekti partnerite nimekirjas veel Narva-Jõesuu SPA & Sanatoorium, pürotehniline firma Hansa Ilutulestikud, samuti kaubandus-meelelahutuskompleks Astri Keskus. 21. septembril kuulutasid "Silmupäevade" korraldajad välja festivali ametliku suveniiri valmistamise konkursi, mille tarbeks ülaloetletud firmad on annetanud hinnalisi auhindu. Konkursil osalejate ülesandeks on välja töötada huvitav idee. Vastu võetakse valmistooteid ning loomingulisi ja esteetilisi kujutisi, mis on seotud festivali nimega - "Silm suhu". Konkursist võivad osa võtta kõik soovijad. Esitada võib nii üksik- kui ka grupitöid, samuti võib üks inimene esitada mitu tööd.

Silmupäevade raames planeeritakse korraldada mitmesuguseid üritusi.  Avamistseremoonia toimub 13.oktoobril restoranis Romantic Garden (Noorus SPA hotell), kus toimub ka gala-õhtusöök erikülaliste osavõtul. 21.oktoobril toimub restoranis "Meretare" (Narva-Jõesuu)  romantiline pime-õhtusöök kogemustega peakoka Vladimir Upenieki (Eesti peakokkade liidu liige, "Aasta kokk 2012" tiitli kandja) juhtimisel.  Õhtu muusikalise kujundamise ja romantilise atmosfääri eest kannab hoolt  võluhääl Sankt Peterburgist - Alexandra Lodez.  22. oktoobril kutsub Astri Keskus kõiki traditsioonilisele kalalaadale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles