Seakasvatajad soovivad tauditõkketsooni sattumise kahjumi hüvitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigala, foto on illustratiivne.
Sigala, foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Seakasvatajate liit soovib, et riik hakkaks kokku ostma range tõkketsooni sattumise ohuga bioohutusnõudeid eiravate farmide loomi, kompenseeriks nõudeid täitvatele farmidele kolmandasse tsooni sattumisest tingitud kahjumid ning toetaks erakorraliselt kolmandast tsoonist pärit sigadele tapamaja loomist.

Esmaspäeval toimus riigikogu maaelukomisjoni istung, kus huvipooled arutasid sigade Aafrika katku levikut. Istungil esitas omapoolsed ettepanekud olukorra leevendamiseks ka seakasvatajate liit. Muuhulgas soovivad seakasvatajad, et riigikogu teeks seadusetäienduse, mis lihtsustaks tsoonipiirangute likvideerimist.

"Tegime ettepaneku, et tuleks teha seadusetäiendus, mille järgi saaks riik kokku osta kolmanda tsooni ohuga madalate bioohutusnõuete täitmisega silma paistvate farmide loomad," rääkis seakasvatajate liidu juhatuse liige Urmas Laht. Säärane muudatus aitaks tema sõnul leevendada tsoonipiiranguid ja pidurdaks seakatku levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles