Tapa kodud avasid kirbu­turulistele väravad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tapal peeti laupäeval esimest korda avatud väravate päeva, mis tähendas kirbuturgu koduhoovides. Majade õuepealsel müüdi üleliigseteks osutunud kraami, peamiselt jalanõusid, mööblitükke, mänguasju, riideid ning raamatuid.

Kuid mitte ainult. Ühe maja õues kaubeldi näiteks hoopis käsitööga, mille valmistajaks kolm põlvkonda naisi: vanaema, tema tütar ja tütretütar. Müüdi omavalmistatud korve, ehteid, nukke, ka praktilisi kudumeid, näiteks sokke ja õlasalle. Perenaine Pille Eevardi pakkus, et õunu võib kaasa võtta tasuta ning nii palju, kui soovi on. Külalistele tutvustati ka kena koduaeda ning pakuti maitsta endakasvatatud viinamarju, mis olid isegi maitsvamad ja mahlakamad, kui eestimaiste viinamarjade puhul arvata oleks võinud.

Paar maja eemal pakuti lisaks muule sümboolse tasu eest müüa õunamahla ja moose. Seal olid kauplemas ka lapsed, kes tutvustasid müüdavaid asju ning andsid teada, et lasteraamatud on lihtsalt niisama kaasa võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles