Riigikogu vanematekogu näeb presidendina Kersti Kaljulaidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Arvet Mägi

Riigikogu vanematekogu näeb presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidu.

Riigikogu esimees Eiki Nestor tutvustas Kaljulaidu vanematekogule teisipäeva pärastlõunal ning vanematekogu tegi Kaljulaiule ettepaneku kandideerida presidendiks.

Kersti Kaljulaid on sündinud 1969. aastal Tartus. Ta lõpetas 1987. aastal Tallinna 44. Keskkooli, praeguse nimega Tallinna Mustamäe gümnaasium, ja aastal 1992 Tartu Ülikooli bioloogina. 2001. aastal omandas ta ärijuhtimise erialal samas ülikoolis kutsemagistri kraadi.

Aastatel 1998–1999 töötas Kaljulaid Hansapank Marketsis investeerimispanganduse osakonnas projektijuhina. 1999. aastal asus Kaljulaid tööle toonase peaministri Mart Laari majandusnõunikuna.

2002. aasta veebruaris asus Kaljulaid tööel Eesti Energia AS-i Iru elektrijaama juhtimisarvestuse osakonna juhataja ametikohal, sama aasta septembris nimetati ta sama ettevõtte direktoriks.

Alates 2004. aasta maist töötab Kaljulaid Euroopa Kontrollikojas. Kaljulaid vastutas aastatel 2010-2014 kontrollikoja aastaaruande metoodika ja koostamise eest. Viimasel aastal on ta kontrollikojas juhtinud põllumajandusauditi koostamist ja koja struktuurireformi.

Ka on Kaljulaid olnud Eesti Geenivaramu nõukogu liige ja Tartu Ülikooli (TÜ) kuratooriumi liige. Alates 2012. aastast on ta olnud TÜ nõukogu juht. Aastatel 2001-2004 kuulus Kaljulaid erakonda Isamaaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles