Praktikal saab tudengitele päris tööd usaldada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tehnikaülikooli soojusenergeetika tudengid, kes veetsid osa oma suvest energiaettevõttes Adven Eesti praktikal olles, julgustavad teisigi noori juba õpingute ajal võimalike tööandjatega sidemeid looma. Kolmandal kursusel õppiva Kiltsist pärit Ragnar Mednikovi sõnul ei ole praktikakoha leidmine hoolimata sektoris valitsevast tööjõupõuast lihtne. “Paljud ettevõtted ei soovigi suveks praktikante võtta ning konkurss on üsna tihe. Adveni pakkumine oli väga atraktiivne, kuna teistega võrreldes sai selles ettevõttes oma erialast üsna hea ülevaate,” rääkis Mednikov.

Tema sõnul andis praktikakogemus talle julgust ja enesekindlust tööde planeerimisel initsiatiiv haarata. “Praktikal olles sain aru, et spetsialistil on ülioluline silmad lahti ringi käia ja märgata neid asju, mida oleks vaja teha,” kõneles Ragnar Mednikov.

“Valdkonna parima tundjana tuleb võtta kogu vastutus selle eest, et leida üles probleemid ja ohukohad ning pakkuda lahendusi nende kõrvaldamiseks. Minul kinnistus teadmine, et tööl tuleb endast alati anda 110%,” lisas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles