Metssea arvukuse vähenemine pärsib jahimeeste hinnangul turismi

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaalased hindavad Eesti looduse metsikut ilu jahistki kõrgemalt. Mõni jahiturist on looma ehedas looduses nähes ta hoopis laskmata jätnud.
Välismaalased hindavad Eesti looduse metsikut ilu jahistki kõrgemalt. Mõni jahiturist on looma ehedas looduses nähes ta hoopis laskmata jätnud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis käivate jahituristide arv on mitu aastat stabiilne püsinud, kuid sigade Aafrika katku tõttu tuleb neid siia aina vähem.

Kui enne seakatku levima hakkamist oli välismaalastest jahituristide seas konkurentsitult populaarseim uluk metssiga, siis nüüd on metssigu Lääne-Virumaal vähe ja nõuded küttimisele nõnda karmid, et see peletab jahituristid eemale. “Turistide arv väheneb. Pakun, et Lääne-Virumaal on neid umbes kaks korda vähemaks jäänud,” ütles Jaak Villak Rakvere Jahindusklubist.

Metssea asemele on üleeestilises populaarsuse tabelis kerkinud linnud, kellele ka välismaalased jahti pidada armastavad. Kuid Jaak Villak ütles, et tegu on siiski Lääne-Eesti fenomeniga ja Virumaa põldudel on neid üsna keeruline küttida. Suurtest ulukitest aga kütitakse meelsasti põtra, kellel on paljude välismaalaste silmis suur haruldusväärtus. “Jahiturism püsib stabiilselt populaarne,” märkis Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht. Kokku tuleb tema sõnul Eestisse aastas jahimehi 4000 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles