Korruptsioon Targas Majas: EASi raha skeemitati kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Targale Majale nurgakivi pandi, olid ühtviisi rõõmsad nii Hanno Tomberg kui ka Urmas Tamm, kes EASi juhil oma selga kirjutusalusena kasutada lasi.
Kui Targale Majale nurgakivi pandi, olid ühtviisi rõõmsad nii Hanno Tomberg kui ka Urmas Tamm, kes EASi juhil oma selga kirjutusalusena kasutada lasi. Foto: Marianne Loorents

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) siseauditi üksus tuvastas Rakvere Targa Maja kompetentsikeskuse tulemusauditis toetuse reeglite sihipärase rikkumise, mille finantsmõju on rohkem kui 297 500 eurot.

“EASi siseaudit on teinud head tööd, avastades skeemi, millega SA Virumaa Kompetentsikeskus püüdis näidata omaosalust projektides tegelikust suuremana. Rikkumised on väga tõsised, millele peavad oma hinnangu andma ka õiguskaitseorganid. Toetuse tagasinõude otsuse koostamisel hindame kompetentsikeskuse tulemuseesmärkide saavutamist ja oleme nende mittetäitmisel valmis suurendama tagasinõutavat summat,” lausus EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg.

Tomberg ütles, et tegu on suurima viimasel ajal avastatud rikkumisega. “Sellises ulatuses pettust pole EAS veel tuvastanud,” lausus ta ning lisas, et

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles