Maamaksu tasumise tähtaeg läheneb

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB tõstab alates 1. detsembrist pangakontoris tehtavate sularahatehingute teenustasusid ning pangakaartidega seotud tasusid. Foto on illustratiivne.
SEB tõstab alates 1. detsembrist pangakontoris tehtavate sularahatehingute teenustasusid ning pangakaartidega seotud tasusid. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 3. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg ning tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg neil maksumaksjatel, kes olid 2015. aastal registreeritud FIEna, said kasu vara võõrandamisest või said tulu välismaalt.

Kui isiku maamaksu summa on suurem, kui 64 eurot, siis saab maksu tasuda kahes osas – esimese osa tasumise tähtaeg oli 31. märtsil, mil pidi tasuma vähemalt pool summast, ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta hiljemalt 3. oktoobriks. Maksu- ja tolliamet saatis meeldetuletusega e-kirjad nendele isikutele, kellel puudus ettemaksukontol maamaksu teiseks osamakseks piisavalt raha.

Maamaksu teine osamakse tuleb tasuda kokku 75 610 isikul, kogusummas 25,5 miljonit eurot.

Lisaks on 2015. aasta tuludeklaratsioonide põhjal enam kui 15 100 inimesel kohustus tasuda 3. oktoobriks täiendavat tulumaksu üle 26,8 miljoni euro. Sotsiaalmaksu tuleb juurde tasuda  ligi 10 000 isikul, summas ligi 8,4 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul tuleb tänavu tulumaksu tasuda ligi 3 miljonit eurot rohkem kui mullu. "Olulise kasvu tulumaksu määramisele andis tulumaksukohustus metsatuludelt. Põhjuseks oli see, et isikud, kes soovisid 2012 aastal metsa tulude maksustamise edasi lükata järgnevale kolmele aastale, peavad nüüd tulumaksu tasuma. Lisaks kasvas ka välistulude deklareerimine, mis näitas 7 protsendilist kasvu," lisas Udde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles