Riigigümnaasium on vahend muutuste ellukutsumiseks

Heli Kirsi
, RG õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01:RAKVERE VOLIKOGU :02NOV05, RAKVERE, EESTI
RAKVERE VOLIKOGU ESIMENE ISTUNG
FOTOL VOLIKOGU LIIGE HELI KIRSI
tl/Foto TAIRO LUTTER / VIRUMAA TEATAJA
RAK01:RAKVERE VOLIKOGU :02NOV05, RAKVERE, EESTI RAKVERE VOLIKOGU ESIMENE ISTUNG FOTOL VOLIKOGU LIIGE HELI KIRSI tl/Foto TAIRO LUTTER / VIRUMAA TEATAJA Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kui noored kooli vilistlased, kes on nüüd juba kõrgharidusega spetsialistid, külastavad aeg-ajalt oma kodulinna, küsivad, millal siis Rakvere linn ometi riigigümnaasiumi asutamise ära otsustab, on ilmselgelt aeg küps luua see kool. Noor inimene tahab olla uhke oma linna ja kogukonna üle, tahab arengust rõõmu tunda.

Lääne-Virumaa ja Saaremaa on kaks viimast maakonda, kus riigigümnaasiumi asutamise protsess on lõpuks käivitunud, kuigi niinimetatud puhta gümnaasiumi asutamise ideest on siinmail räägitud juba 1990. aastate algul ja taas 1999. aastast alates, kui selle idee kandja oli tookordne maakonna haridusosakonna juhataja Jaan Kulver.

Olen Rakvere patrioot ja tunnen rõõmu, kui õpilased saavutavad tulemusi konkurssidel ja olümpiaadidel. Rahulolu toidab head enesetunnet ja innustab samas vaimus jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles