Käsmu sadama planeering tekitab segadust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu sadama arutelu.
Käsmu sadama arutelu. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kuigi keskkonnaamet on seisukohal, et Käsmu sadama detailplaneering ei astu ühte jalga Lahemaa kaitsekorralduskavaga ja seetõttu seda ei kooskõlastanud, leidis keskkonnaminister Marko Pomerants, et planeering on väikeste mööndustega sobilik. Keskkonnaamet ei ole rahul sellega, et sadamahoone ja võrgukuurid tahetakse ehitada rannaäärsesse ehituskeeluvööndisse.

Samuti ei sobi sadamahoone kavandatud kõrgus, milleks on kaheksa meetrit. “Arvestades Lahemaa rahvuspargi kultuuripärandi kaitseeesmärke Käsmu külas, tuleb uushoonestus detailplaneeringualal kavandada ühekorruselisena, viilkatusega, maksimaalse kõrgusega mitte oluliselt kõrgemana olemasolevast hoonestusest maksimaalselt 6,5 m (olemasolev kõrgeim hoone piirkonnas on kordonihoone kõrgusega 5,9 m) ja arhitektuurselt lahenduselt sobilikuna piirkonna miljöösse,” seisab keskkonnaameti poolt 27. septembril Vihula vallavalitsusele saadetud kirjas.

Ka ei ole keskkonnaameti hinnangul sadamahoone välisviimistlus kooskõlas olemasoleva hoonestusega ning eskiisi põhjal on kavas kasutada piirkonnale mitteomaseid materjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles