Jim Schmidt: “Ülejäänud maailmal kulub aega, et teile järele jõuda”

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Schmidt.
Jim Schmidt. Foto: Kaarel Kuusk

Tallinnas tähistati esindusliku sümpoosioniga Eesti põlevkivitööstuse sajandat sünnipäeva. Lisaks asjatundjatele Eestist osales teadlasi ja insenere nii eksootilistest riikidest nagu Jordaaniast, Türgist, Austraalist, Hiinast, Venemaalt, Kanadast, Kasahstanist. Jim Schmidt on Austraalia tehnoloogiafirma PROCOM Consultants direktor. Tema firma tegeleb nafta-, gaasi- ja alternatiivenergeetikaalaste uuringute ja insener-tehniliste lahenduste väljatöötamisega. Põlevkiviga tegelevates ringkondades kutsutakse teda põlevkiviguruks. Põlevkivisümpoosionil rääkis ta ühe Austraalia põlevkivimaardla võimalustest.

Rääkisite ühest hiiglaslikust põlevkivimaardlast Kirde-Austraalias. Mida te meie pisikesest põlevkivimaardlast arvate? Ja meie põlevkivialastest teadmistest, mille üle meie ise väga uhked oleme?

Eesti põlevkivimaardla on väga rikas ja suur maardla ning teie riigil on väga suur põlevkivi kasutamise kogemus. Kui võrrelda teiste maardlatega, teatakse sellest rohkem kui teistest, sest olete kaevandanud põlevkivi sada aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles