Endine kahevõistleja Kaarel Nurmsalu pälvis taas tippsportlase haridusstipendiumi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eesti Olümpiakomitee ning haridus- ja teadusministeerium toetavad endisi ja praeguseid tippsportlasi 2016. aasta teisel poolaastal kõrg- ja kutsehariduse omandamisel 22 146 euroga. 26 stipendiaadi hulka kuulub ka Tamsalust pärit kahevõistleja Kaarel Nurmsalu.

TTÜ bakalau­reuseõppe viimase aasta majandustudengi Nurmsalu selle semestri tasu 765 eurot katab stipendium täielikult. “See on vastavalt ainepunktidele. Maksimum, mis semestris makstakse, on tuhat eurot. Varem olen vahel ise veidi juurde maksnud,” lausus Nurmsalu.

“See on minu arvates olümpiakomitee poolt ülikõva süsteem. Mina ei kujutaks ette, et peaks pere ja töö kõrvalt ka kooli eest maksma. Samuti ma ei kujutaks ette, kui ma käiks ainult koolis ja mitte tööl. Kust ma raha võtaks?” arutles Nurmsalu. Haridusstipendium motiveerib sportlasi õppima. “See kohustab kooli lõpetama. Kui kool jääb pooleli, on vaja raha tagasi maksta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles