Rakvere kohal juhtunu sunnib muutma lennundusreegleid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel juhtunud intsident näitas, et kui õhus kohtuvad era- ja militaarlennukid, mis järgivad lennundusreegleid, võib juhtuda ohtlik situatsioon. Ohutuse tagamiseks on vaja lennundusreegleid muuta.
Suvel juhtunud intsident näitas, et kui õhus kohtuvad era- ja militaarlennukid, mis järgivad lennundusreegleid, võib juhtuda ohtlik situatsioon. Ohutuse tagamiseks on vaja lennundusreegleid muuta. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavu juunis juhtunud õhuintsident Põhjakeskuse kohal, kus kaks sõjalennukit lähenesid ohtlikult amatöörlenduri juhitud õhusõidukile, tõi esile puudujäägid Eesti lennu­ndus­reeglites.

Kuni reegleid ei muudeta, pole niisuguste ohtlike situatsioonide kordumine välistatud.

Virumaa Teataja kirjutas suvel, kuidas maakaitsepäeval tekitasid NATO hävitajad Põhjakeskuse kohal madallendu tehes ohtliku olukorra, sest samal ajal tõusis lähedal asuvalt Rakvere lennuväljalt õhku ka tsiviillennuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles