Siret Kotka: “Keskerakond võib lõhki minna”

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati Edgar Savisaare taga truult seisnud Siret Kotka on Keskerakonnas toimunust vapustuses.
Alati Edgar Savisaare taga truult seisnud Siret Kotka on Keskerakonnas toimunust vapustuses. Foto: Meelis Meilbaum

 Alati Edgar Savisaare kõrval truult seisnud Siret Kotka on keskerakonnas toimunust vapustuses.

 Lääne-Virumaalt riigikokku valitud keskerakondlane Siret Kotka ütles, et kuni presidendivalimisteni oli keskerakonnas näilikult rahu, kui aga selgus, et Mailis Reps kaotas ja teise vooru ei pääsenud, hakati otsima süüdlasi.

Kotka: “Muidugi hakati näitama näpuga savisaarlaste suunas. Kuid tõde on see, et nii Edgar Savisaar kui savisaarlased seisid Mailis Repsi eest lõpuni.”

Samas ta rõhutas, et praegune keskerakonna sisevõitlus ja presidendivalimised ei ole omavahel üldse seotud. “Repsil oli savisaarlasete hääli vaja, ning kui hääled olid saadud, siis võis sisevõitlust jätkuda,” lausus Kotka.

Üleeile toimus keskerakonna juhatuse koosolek, kus Kotka sõnul oli tunda, kuidas mittesavisaarlasi valdas viha ja iha võimu järele. “Viha jõuga ollakse valmis hävitama kõik inimesed, kes on kunagi võidelnud Savisaare eest. Esimeseks ohvriks oli keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, edasi lasti lahti Kesknädala pikaajaline peatoimetaja Urmi Reinde. Tunnen, et keskerakond on reaalselt sellisel piiril, et võib lõhki minna. Savisaare kunagised õpilased on asunud keskerakonda üle võtma mitte mõistusega, vaid viha jõuga,” rääkis ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles