Nädala kaja: lollimaja

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kes on süüdi Rakvere kompetentsikeskuses (iroonilise nimega Tark Maja) toimunud raha väärkasutamises, selle peab välja selgitama juurdlus. Siin ei saa ajakirjandus kellelegi näpuga näidata enne uurimise lõpetamist. Kuid selge on see, et väga paljude pintsakud said määritud.

Pean siinkohal silmas eeskätt sihtasutuse nõukogu liikmeid, kes oleks pidanud kohe pärast auditi tulemuste selgumist läinud reedel in corpore tagasi astuma. Loodetavasti teevad nad seda tuleval teisipäeval nõukogu erakorralisel koosolekul.

Aga määritud sai ka teiste särav rüü, jah, ka Rakvere linnavolikogu ja -valitsuse oma. Põhjus lihtne: räägitagu mis tahes, aga Tarka Maja seostatakse ikkagi Rakvere raekojaga. Sellest, kuidas volikogu oli nõus suuri laene võtma ja ehitama juba algusest peale maksumaksjas kahtlasi mõtteid ja küsimusi tekitanud Targa Maja varjus endale uue ja luksusliku hoone, oleme tüütuseni kirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles