Täna ja homme on rahvusvahelised lindude vaatlemise päevad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad Euro Birdwatch.
Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad Euro Birdwatch. Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad Euro Birdwatch, kus igal aastal osaleb ka Eesti. Tähelepanu pööratakse lindude sügisrändele ja meid ümbritsevale linnurikkusele.

Osalemiseks tuleb vaid enda ümber lahtiste silmadega ringi vaadata – näiteks jälgida, kes koduaias tegutsevad, minna lühemale või pikemale linnuretkele või osaleda juhendajaga linnuvaatlusel. Eesti Ornitoloogiaühing palub nähtud liigid ja lindude ligikaudse arvu kirja panna ning neile edastada homme kella 15ks Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehelt leitava ankeedi abil.

Lõpliku kokkuvõtte tegemiseks oodatakse vaatlustulemusi kolmapäevaks, 5. oktoobriks. Neid võib saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. Vaatluspäevade kiirtulemused avaldatakse homme, lõplikud tulemused oktoobri teise nädala algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles