Jordaanlane naudib Rakvere rahulikku tempot ja lühikesi vahemaid

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmmud Ahmed saabus Rakverre justkui teise maailma. Suurlinn Ammān on hoopis midagi teistsugust kui Rakvere oma Keskväljakul toretseva liblikapuuga.
Mahmmud Ahmed saabus Rakverre justkui teise maailma. Suurlinn Ammān on hoopis midagi teistsugust kui Rakvere oma Keskväljakul toretseva liblikapuuga. Foto: Marianne Loorents

Saatuse tahtel Eestisse jõudnud jordaanlane Mahmmud Ahmed vaimustus sellest väikesest riigist juba siis, kui silmas lennukiaknast Ülemiste järve. Rakveret peab ta praegu koguni oma kodulinnaks, mis on ta hästi vastu võtnud.

Mahmmud Ahmed tuli 2013. aastal Tallinna tehnikaülikooli keskkonnakaitse ja puhtama tootmise erialal magistrikraadi omandama. “Esialgu ma ei plaaninud peale kooli lõpetamist siia jääda, aga umbes kolme kuu möödudes märkasin, et põllumajandus on Eestis väga arenenud,” põhjendab Ahmed, mis pani teda jätma Jordaanias pereettevõttes kaasalöömise ja Eestis ennast pikemalt sisse seadma.

Et Eestis on haritavat maad palju, nägi ta siin võimalust äritegevuse alustamiseks, ja juba 2013. aasta novembris asutas ettevõtte, mis müüb Eesti põllumeestele – tomati-, maasika-, viljapuudekasvatajatele ja teistele – väetisi, mida toodab Ahmedi pereettevõte Jordaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles