Väike-Maarja lõi perearstiteenuse toetuseks äriühingu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja omavalitsus asutas arstiabi toetamiseks äriühingu. Pildil Väike-Maarja vallamaja.
Väike-Maarja omavalitsus asutas arstiabi toetamiseks äriühingu. Pildil Väike-Maarja vallamaja. Foto: Arvet Mägi

Oktoobrist alustab Väike-Maarjas perearstina tööd äsja perearsti residentuuri lõpetanud Piret Mets, kes vahepeal oli meditsiinist eemal, kuid naasis valdkonda. Mets ütles, et ta on töötanud kaksteist aastat häirekeskuse meedikuna ja seitse aastat tegutsenud ohvriabi töötajana. Nüüd otsustas ta meditsiini tagasi tulla.

Võrumaal elanud Mets jätab kodukoha lihtsalt seepärast, et seal ühtegi vaba nimistut ei olnud. “Otsustasin Väike-Maarja kasuks, kuigi valikuid oli üle Eesti, ka Rakvere linnas,” märkis Mets, lisades, et peamine argument, mis Väike-Maarja kasuks rääkis, oli valla tugev toetus. Et Väike-Maarja vald on huvitatud väikese, umbes 600 patsiendiga nimistu säilimisest, tagab vald uuele perearstile elamispinna ja aitab soetada tööks vajalikud seadmed.

Vallavanem Indrek Kesküla ütles, et esmatasandi arstiabi toetamiseks asutas omavalitsus äriühingu Väike-Maarja Tervisekeskus OÜ. Selles osaühingus perearst Piret Mets ja pereõde esmaspäeval tööd alustavadki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles