Rakveres põles ajalooline kõrtsihoone (7)

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 01.56 teatati häirekeskusele tulekahjust Rakveres Tammiku 6, kus põles tühjana seisev puidust ühekorruseline hoone (28x10 m).

Päästeametist teatati, et kustutustööd võtsid omajagu aega, kuna maja on väga suur ja seinte vahel kasutati soojustuseks saepuru, mida oli keeruline kustutada. Kustutustööd lõpetati kella kaheteistkümneks.

Esialgsetel andmetel keegi kannatada ei saanud. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada ja täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

Tegu on Rakveres ainulaadse kõrtsihoonega, mis võeti alles juulis ajutiselt kaitse alla kui potentsiaalne riiklik kultuurimälestis. Toona soovis uus omanik maja maha lammutada ja selle asemele uue hoone rajada. Sellega polnud nõus aga kultuuripärandi hoidjad ning nii võetigi maja ajutise kaitse alla.

Omanik Elmo Ehrlich ütles, et ta on ise Rakverest ära ja ei oska kahju hinnata rohkem kui piltide pealt näinud on. "Kindlasti oli tegu Rakvere linnale väärtusliku majaga," ütles ta majanduslikku kahju kommenteerides ning lisas, et väärtuslik oli ta ka kinnisvara seisukohalt. Seda, kas hoonet taastada saab või mitte, peavad tema sõnul kindlaks tegema eksperdid - siis alles saab vaadata, kuidas edasi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles