Sada ettevõtjat räägivad õpilastele oma loo

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Roman Kusma räägib järgmisel nädalal koos Estonian Celli juhi Siiri Lahega Kunda ühisgümnaasiumi noortele ettevõtlusest.
Ettevõtja Roman Kusma räägib järgmisel nädalal koos Estonian Celli juhi Siiri Lahega Kunda ühisgümnaasiumi noortele ettevõtlusest. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Esmaspäeval algava ettevõtlusnädala jooksul külastavad algatuse “Ettevõtlikkus kooli” raames koole üle Eesti kokku sada ettevõtjat ja tippjuhti, kes jagavad õpilastega oma lugu ja kutsuvad neid kaaluma ka varianti hakata ise tööandjaks.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul vajab Eesti ettevõtlikke inimesi ja parim võimalus noortesse sellist suhtumist süstida on isikliku loo rääkimine, seejuures kartmata tunnistada ka raskusi ja eksimusi.

„Kogenud ettevõtjate isiklik praktiline kogemus erinevatest situatsioonidest ja tegevusvaldkondadest on väga väärtuslik. Selle jagamine laia ringi noortega mõjub loodetavasti inspireerivalt nii õpilastele kui ka ettevõtjaile endile. Ja kuigi kõigist ei saa ettevõtjaid – ja ei peagi saama -, siis ettevõtlik ellusuhtumine tuleb kasuks kogu elu jooksul,“ ütles Tamsar.

Algatus toimub teist aastat ja koolide huvi ettevõtjatest külalislektorite vastu on väga suur, soovi oma õpilastele ettevõtjaid tutvustada avaldas üle saja kooli.

Kunda Ühisgümnaasiumi huvijuhi Katre Saare sõnul on õpilastele kohalike ettevõtjatega kohtumine huvitav ja kasulik, sest ettevõtjad saavad oma kogemuse jagamisega anda koolis õpetatavale lisamõõtme ja luua uusi seoseid.

“Eriti hea meel on, kui õpilastega tuleb kohtuma kohaliku ettevõtte juht. See kannab ühtlasi sõnumit, et noored on alati tagasi oodatud, ennast teostada saab väga hästi ka Virumaal, mitte ainult Tallinnas või maailma metropolides,” ütles Saar. Kunda Ühisgümnaasiumis kohtuvad õpilastega Estonian Celli juht Siiri Lahe ja kohalik ettevõtja Roman Kusma.

Üle Eesti lähevad koolidesse esinema veel sellised tuntud ettevõtjad ja tippjuhid, nagu Rober Kitt (Swedbank), Ago Soomre (Haapsalu Uksetehas), Markus Villig (Taxify), Maire Milder (Baltika), Jaan Pillesaar (Helmes), Priit Alamäe (Nortal), Heiti Hääl (Alexela), Ville Jehe (erinevad ettevõtted) ja paljud teised. Osalejate nimekirja saab vaadata siit: http://www.mystory.ee/osalejad/  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles