Marko Matvere paneb 60+ festivalil mere kõnelema

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere esineb 60+ festivali mõlemal päeval.
Marko Matvere esineb 60+ festivali mõlemal päeval. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinnas Salme kultuurikeskuses homme ja ülehomme toimuva 60+ festivali “Meri kõneleb” peaesineja on Marko Matvere, kes koos akordionist Peep Raunaga esitab vanade merelaulude ja põnevate rännujuttude põimiku “Mulle meeldib maa”. Matvere esinemist on võimalik nautida mõlemal festivalipäeval.

Seitsmendat korda toimuv suurim eakatele mõeldud üritus pakub võimalust kuulata tunnustatud arstide terviseteemalisi loenguid. Festivali esimesel päeval, homme on võimalik osa saada ajakirja 60+ terviseloengust: arstiteadlane, meditsiinidoktor ja meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer kõneleb teemal “Söömine vanuses 50+ kuni 100+”.

“Internet kubiseb vastuolulistest söömisnõuannetest. Kord loeme, et tomat aitab ära hoida vähi teket, ja siis vastupidist. Doktor Mihkel Zilmer kui teadmiste liider teab igale küsimusele ammendavat vastust,” tutvustas esinejat 60+ peatoimetaja Eve Rohtla. Mihkel Zilmer on ka Eesti uute toitumis- ja liikumissoovituste üks autoritest. Toitumisest vanemas eas räägib samal päeval ka Hiina meditsiini doktor Rene Bürkland. “Loengus räägime, milline toit sobib eri kehatüüpidele, mida süüa ja millest hoiduda vanemas eas ning kuidas toituda enamlevinud terviseprobleemide korral,” andis ta ise ülevaate oma teemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles