Hullud teadlased tegid koolides kärtsu ja mürtsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemilised katsed, paberist läbi ronimine, porgandipilli proov – Teadlaste Öö festivali üritused olid nii ­Rakvere reaalgümnaasiumis kui ka Rakvere põhikoolis väikeste uudishimutsejate seas populaarsed.
Keemilised katsed, paberist läbi ronimine, porgandipilli proov – Teadlaste Öö festivali üritused olid nii ­Rakvere reaalgümnaasiumis kui ka Rakvere põhikoolis väikeste uudishimutsejate seas populaarsed. Foto: Marianne Loorents

Eksperimenteerimistähe all möödunud nädala jooksul mõistsid kõik, kes festivalil Teadlaste Öö osalesid, et teadus on hiiglama vahva. Koolides toimunud üritused tekitasid suurt huvi, lükkasid ümber levinud uskumusi ja võimaldasid ise teadust teha.

Kui läinud kolmapäeva õhtul Rakvere põhikoolis Müüdimurdjate õhtul pauk luuvarrest kärgatas, olid noored lummatud. Mängulised, põnevad ja üllatusi täis katsed kulmineerusid võimatuna näiva trikiga. “Vägev!” teatas kaheksaaastane poiss teisele. Tema sõnul oli võimas ka katse, mis näitas, kui kiiresti kukuvad munad plastpudelisse.

Kuid imestamist ja uudistamist oli veel küllaga: kuidas noored uljad katsetajad ronisid läbi paberi, kuidas lollitasid gravitatsiooni kommi maha kukkumisega ... Mõni katse läks ka nässu, kuid see lisas vaid lusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles