Seisukoht: laps peaks saama lasteaias tasuta süüa!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma ei kahtle, et iga eestimaalane usub, et meie riigi kohus on toetada iga siin elava lapse arengut ning toimetulekut. Ainuüksi usust on aga vähe, eriti oludes, kus statistikaameti andmetel elab iga viies Eesti elanik suhtelises vaesuses. 20 protsenti Eesti lastest elab suhtelises ning koguni üheksa protsenti absoluutses vaesuses. See ei ole normaalne olukord.

Viimaste aastate jooksul on minu poole pöördunud väga paljud lastevanemad palvega, et kui koolitoit on tasuta, siis võiks ju nii olla ka lasteaias. Ei ole haruldane olukord, kus vanematel pole võimalik panna last lasteaeda pelgalt seetõttu, et nende pere eelarve ei kannata välja nii kohatasu kui toiduraha maksmist. 

Keskmine lastevanemate panus toidukulu maksumusse ühes kuus lapse kohta on 26,1 eurot. Kui aga peres on mitu last, siis muutub igakuine summa, mis kulub selleks, et laps saaks lasteaias käia, väga suureks. Koormus, mis peredele on üsna suur, pole riigieelarve vaatenurgast just ülemäära kolossaalne väljaminek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles