Mina sõidan Volgaga

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere mees Kalle Kool on taastanud kolm vana Volgat.
Rakvere mees Kalle Kool on taastanud kolm vana Volgat. Foto: Kasper Mäe

Tegelikult ongi nii, et kui Kalle Kool oma vana Volgaga Sagadi peale keerab, näitab luksusmaasturi Audi Q7 roolis istuv turjakas kiilakas talle soojalt naeratades püstist pöialt.

Istun musta Volga punase tekstiiliga kaetud tagaistmel nagu miska ja kuulan sohvri pajatusi sellest, kuidas tema Volgast ikka ja jälle pilte tehakse ja kuidas talle tee ääres lehvitatakse. Polnudki vaja kaugele sõita, kui juba mõisa ees noor pere, telefonid käes, autole läheneb, et selfie’sid teha. Valetaksin, kui ütleksin, et ei ole päris uhke tunne.

“Ma sõidan vähe, et oleks vähem tähelepanu,” kommenteerib Kalle Kool tagasihoidlikult. Lõbu- ja pulmasõite tuleb siiski üksjagu. Kalle räägib, et ringteel tiirutamise komme on hakanud ära vajuma, sest tänapäeva ringristmikud on nii väikesed, et ainult kolm autot mahubki sinna korraga. Nii tuleb pulmaautol teinekord üksi ringe teha ja pulmarahvas lehvitab tee ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles