Juhtkiri: saage tuttavaks – see on meie uus proua president

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti leidis endale presidendi, kes eile riigikogus 81 poolthäälega ka ära kinnitati. Nädala pärast annab istuv president Ilves suurele osale rahvast veel nii tundmatule Kersti Kaljulaidile volitused üle.

Paljude jaoks oli eilne rõõmupäev, sest Eesti sai tsirkuseks kiskunud ja venima kippunud presidendivalimistega lõpuks ühele poole. Paljud rõõmustasid, et uus president on naisterahvas. Nähti ka rohkesti positiivset selles, et pidevalt omavahel purelev riigikogu leidis lõpuks olulises küsimuses üksmeele, mis saavutati sisuliselt viie päevaga.

Kuid kõige olulisem kogu selle piinlikuks kiskunud protsessi juures on tõik, et nüüd hakatakse tõsiselt rääkima vajadusest muuta põhiseadust, et teha riigipea valimised näiteks meie lähinaabri Soome eeskujul otsevalimisteks. Vastava eelnõu algatas juba eile keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles